Featured Areas at MagicCon: Amsterdam

MagicCon: Amsterdam
Know Before You Go

Het is BIJNA tijd voor MagicCon: Amsterdam! Over een paar dagen trekken Magic-fans van over de hele wereld naar Amsterdam voor een geweldig evenement. Maak je klaar voor superleuke spelsessies, toffe merch, gave panels, een knallend feest en nog veel meer.

Lees snel verder om alvast een voorproefje te krijgen van alles wat je te wachten staat in Amsterdam. Ook geven we antwoord op veelgestelde vragen, zoals hoe je bij het congrescentrum komt, hoe je jouw badge ophaalt en andere vragen die je misschien hebt. Er is veel te bespreken, dus laten we meteen beginnen!

Reizen naar RAI Amsterdam

Er zijn meerdere opties om met het openbaar vervoer van verschillende hotels in de buurt van en naar de RAI te reizen. Wel zo makkelijk! Bekijk de informatie in onderstaande links om je reis van en naar het evenement te plannen. Voor degenen die van ver komen, is het goed om te weten dat je in Amsterdam contactloos kunt betalen in het openbaar vervoer. Begin vandaag nog met het uitstippelen van je reis!  

Please note, Amsterdam Central Station will be CLOSED to all train traffic on Saturday, June 29th. Attendees should plan their travel accordingly! 

Dagelijkse toegang 

Begin je MagicCon-avontuur bij Ingang K van de RAI Amsterdam, op slechts een steenworp afstand van het metrostation.De deuren gaan elke dag om 08.30 uur open. Alle bezoekers moeten eerst langs de security- en tassencheck voordat ze naar binnen kunnen. Vergeet daarom niet ons beleid voor cosplay-wapens en -accessoires goed door te nemen. Dit vind je in onze handige FAQ.

Badges

Voordat je kunt beginnen aan je eerste potje, moet je jouw MagicCon-badge ophalen bij Registratie/Will Call in Hal 2. Zonder MagicCon-badge krijg je geen toegang tot sessies tijdens MagicCon. Je hebt je bevestigingsmail met QR-code en een identiteitsbewijs met foto nodig om je badge te ontvangen.

Openingstijden Registratie/Will Call

 • Donderdag: 12.00 - 18.00 uur
 • Vrijdag: 08.30 - 19.00 uur
 • Zaterdag: 08.30 - 19.00 uur
 • Zondag: 08.30 - 19.00 uur

Activeer je badge zodra je hem hebt om optimaal te genieten van alle ervaringen die MagicCon heeft te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een speciale speurtocht om FBLTHP te vinden en gave beloningen te verdienen?

Merchandise ophalen

Alle merchandise van je badgepakket kun je bij aankomst ophalen bij Registratie/Will Call.

Heb je online extra merchandise gekocht? Dan ligt deze voor je klaar in de Official Show Store in Hal 1. Vergeet je aankoopbevestiging niet mee te nemen en ga in de speciale rij 'Pre-order merch' staan. 

Openingstijden Show Store:

 • Vrijdag: 10:00 - 19:00 uur
 • Zaterdag: 10:00 - 19:00 uur
 • Zondag: 10.00 - 18.00 uur

Morning Queue  

Zodra je jouw badge hebt, ga je naar de zone Free Play en Morning Queue en volg je de borden voor de ochtendtoegang.  Je kunt wachten bij een van de Free Play-tafels of aansluiten in de rij om als een van de eerste naar binnen te gaan om 10.00 uur.

Openingstijden MagicCon:

 • Vrijdag: 10.00 - 23.59 uur*
 • Zaterdag: 10.00 - 23.59 uur*
 • Zondag: 10.00 - 18.00 uur

*De beursvloer gaat op vrijdag en zaterdag om 19.00 uur dicht. Spelsessies met tickets gaan door tot 23.59 uur. 

MagicCon: Amsterdam wordt een groots evenement, dus bereid je goed voor! Als je een ticket hebt voor een spelsessie die voor 11.00 uur begint, raden we je aan je badge en merchandise zo vroeg mogelijk op te halen (kan vanaf 08.30 uur) en in de ochtendrij te gaan staan zodra je aankomt. 

Voorproefje Official Show Store

Voor MagicCon: Amsterdam worden er een aantal nieuwe producten toegevoegd aan het assortiment! Je kunt in de Official Show Store nieuwe stijlvolle wearables, accessoires en andere items kopen die speciaal voor dit evenement zijn gemaakt!

Dit zijn een paar van onze favorieten die te krijgen zijn:

Feest met ons mee tijdens Night of the Living End: een emofeest van MagicCon

Pakjes openen, juichen bij panels en illustrators ontmoeten is natuurlijk al hartstikke gaaf, maar de pret is niet voorbij als de deuren van het evenement dichtgaan. Dan gaan we namelijk door naar Night of the Living End: een emofeest van MagicCon!Op de eerste avond van MagicCon geniet je volop van heerlijke drankjes, livemuziek en spectaculaire optredens van Mr. Adrian en onze hoofdact No Barrier!

 • Wanneer: vrijdag 28 juni, 21.00 - 01.00 uur
 • Waar: Q-Factory, Atlantisplein 1, 1093 NE ( https://www.q-factory-amsterdam.nl/ )
 • Wat: een punkrock-feest met andere Magic-fans, Mr. Adrian, No Barrier en karaoke!
 • Wie: alleen voor 18+. Legitimeren verplicht bij binnenkomst.
 • Polsbandjes ophalen: polsbandjes voor het feest kunnen worden opgehaald bij Will Call/Registratie. Denk eraan om je bevestigingsmail en identiteitsbewijs met foto mee te nemen.

Spelsessies met tickets en On Demand Events

Spelsessies met tickets

Tijdens een Magic-evenement moeten er natuurlijk wel potjes worden gespeeld! Daarom hebben we voor MagicCon: Amsterdam een vol schema opgesteld van spelsessies met tickets waarmee spelers van elk niveau zich het hele weekend heerlijk kunnen uitleven. Bekijk alle Magic-speelmogelijkheden en meld je vandaag nog aan voor sessies.

Tickets voor spelsessies zijn zo weg. Haal daarom je tickets in huis voordat je naar het evenement komt! Aanmelden kan tot één uur voordat de sessie begint.

On Demand Events

Vergeet niet langs te gaan bij het Ticketed Play Headquarters in Hal 5 om je vouchers voor On Demand Events (ODE's) op te halen.

ODE's zijn perfect voor spelers die niet vast willen zitten aan een geplande spelsessie met een ticket, maar wel mee willen strijden voor prijzen.

Vouchers kun je gedurende het hele evenement gebruiken voor alle beschikbare On Demand Events.

Voor deze sessies geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Neem daarom goed het schema voor On Demand Events door en houd een plekje vrij in je agenda voor deze spelsessies!

Free Play

Verder zijn er op de beursvloer enorm veel mogelijkheden voor Free Play en is iedereen van harte welkom in de Command Zone.

Meer informatie over alle speelmogelijkheden op MagicCon: Amsterdam kun je hier vinden.

Mobiele MagicCon-app

Gepresenteerd door

De mobiele MagicCon-app zal je gids zijn tijdens het weekend! In deze mobiele app vind je plattegronden van de beursvloer, het panelschema en schema voor alle Magic-speelmogelijkheden, meer informatie over exposanten en gasten, en nog veel meer! Lees er hier meer over en download de app vandaag nog.  

De Scavenger Hunt keert terug naar MagicCon: Amsterdam!

Bereid je voor op een spannende nieuwe speurtocht over de hele beursvloer. Gebruik de Fan Scan direct in de mobiele app om ons te helpen de voor altijd verloren FBLTHP te vinden! Ontgrendel elke badge en claim je prijs bij de Scavenger Hunt Redemption in Hal 3Lees hier meer over de speurtocht. 

Manapodium en Community Panel Room

Het schema van MagicCon: Amsterdam loopt over van epische content, en dat een heel weekend lang! Luister bijvoorbeeld naar speciale gasten en artiesten op een van de twee plekken voor exclusieve panels. Dat is toch een prachtige manier voor de Magic-community om bij elkaar te komen? Of je nu naar het Manapodium in Hal 3 gaat of naar de Community Panel Room in G102, er is voor ieder wat wils! Bekijk het volledige panel- en sessieschema hier.

Creator Central 

Presented By

In dit interactieve gedeelte van de beursvloer krijg je de kans je favoriete MTG-contentcreators te ontmoeten! Wees getuige van een Spectacle Play-sessie! Ontmoet beroemdheden in de Creator Play-zone terwijl je hun unieke speelstijlen, formats en live potjes volgt! Haal een MagicCon-paspoort en creëer onvergetelijke momenten, want we weten allemaal: bij the Gathering vind je echte Magic. Lees meer over Creator Central!

Magic Meet & Greets

Wil je meer weten over het waar en wanneer je jouw favoriete Magic-personality's kunt ontmoeten? Neem dan snel een kijkje bij het Meet and Greet-schema voor alles wat je moet weten over wie er komt en waar je ze kunt vinden! De Magic-Meet and Greets vinden plaats in Hal 2.

Family Magic 

Ga creatief aan de slag op MagicCon: Amsterdam!  Ben je op zoek naar een fijne plek om een potje Magic te spelen? Of een activiteit voor het hele gezin? Of zou je graag vriendschapsarmbandjes maken met andere fans? Dan is Family Magic de plek waar je moet zijn!

Kom tijdens de reguliere openingstijden langs bij Family Magic voor allerlei activiteiten die kinderen, gezinnen en fans van alle leeftijden zelf kunnen doen of onder begeleiding! Lees er meteen meer over.

Art of Magic

Bij Art of Magic krijg je de kans om enkele getalenteerde illustrators te ontmoeten die de iconische kaartkunstwerken van Magic door de jaren heen hebben gecreëerd. Naast de gerenommeerde illustrators die we uitnodigen voor de shows zijn er ook extra stands beschikbaar voor illustrators die hun werk willen laten zien!  

Voor een volledig overzicht van alle illustrators die te zien zijn bij Art of Magic op MagicCon: Amsterdam, klik hier.

Pin Trading Program

Het Pin Trading Program is een gaaf evenementonderdeel dat steeds populairder wordt! Het ruilen van pins brengt de Magic-community samen. Maar hoe begin je met het ruilen van pins? Pins zijn te koop in de Official Show Store en bij de geweldige partnerstands op de beursvloer! Scoor een pin en begin met ruilen met andere MagicCon-bezoekers en deelnemende medewerkers of exposanten om alle pins van MagicCon: Amsterdam te verzamelen! Vergeet niet dat deelnemende medewerkers tijdens het evenement superlimited personeelspins hebben om te ruilen. 

Exhibitors

Op de beursvloer van MagicCon: Amsterdam kom je allerlei verschillende exposanten tegen! Bekijk de volledige lijst met exposanten en lees meer over enkele van onze uitgelichte en late night-exposanten die je tegen kunt komen.

Dat was een berg aan informatie, maar er is dan ook veel te doen en om naar uit te kijken op MagicCon: Amsterdam! Houd @PlayMTG in de gaten op Twitter of @MTGFestivals op Instagram voor meer updates over het evenement. We kijken ernaar uit je in Amsterdam te zien!